Το blog είναι αφιερωμένο στο υπέροχο Αιγαίο αλλά φυσικά και στο Ιόνιο πέλαγός μας. Μικρά αφιερώματα στα αγαπημένα μας νησιά που κάνουν περήφανη την Ελλάδα για την ιστορία τους και την ομορφιά τους

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Εναλλαγές τοπίου της ακτής της Ρόδου σε 10 χρόνια

Με την χρήση του Google Earth παρατηρήσαμε τις αλλαγές που έχει υποστεί η παραλία της πόλης της Ρόδου "Έλλη". Η διεύρυνση της δυτικής πλευράς, η διαύρωση της ανατολικής πλευράς αλλά και οι εναλλαγές της "μύτης" συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο.

«Αν δεν υπήρχαμε εμείς το Καστελόριζο θα ήταν νησί της Τουρκίας»

«Αν δεν υπήρχαμε εμείς το Καστελόριζο θα ήταν νησί της Τουρκίας»
Μια κατάθεση ψυχής…που κρύβει μεγάλη πίκρα αλλά και αγανάκτηση. Ο Δήμαρχος του Καστελλόριζου προσπαθεί για άλλη μία φορά να «θυμίσει» στους κυβερνόντες πως το νησί που το έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού, είναι ελληνικό!

Διαβάστε τι είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του σε ενημερωτικό μέσο ενημέρωσης.
« Οι κυβερνώντες μας έχουν μονίμως ξεχασμένους. Κανένας δεν εκτιμά τη γεωπολιτική αξία του νησιού. Το Δημόσιο αμφισβητεί τις περιουσίες μας, δηλαδή τους ίδιους τους κατοίκους!
Ξεχασμένοι από τους κυβερνώντες νιώθουν οι Καστελοριζιοί, με τον δήμαρχο Μεγίστης, Παύλο Πανηγύρη, να επισημαίνει ότι έχει νιώσει στο πετσί του την αδιαφορία τους από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

"Αυτά τα 18 χρόνια που είμαι δήμαρχος, από αυτό το γραφείο έχουν περάσει όλοι οι υπηρετούντες είτε πρωθυπουργοί και πρόεδροι της δημοκρατίας και πιστέψτε με δεν έδειξε κανένας το απαιτούμενο ενδιαφέρον για αυτό το νησί.