Το blog είναι αφιερωμένο στο υπέροχο Αιγαίο αλλά φυσικά και στο Ιόνιο πέλαγός μας. Μικρά αφιερώματα στα αγαπημένα μας νησιά που κάνουν περήφανη την Ελλάδα για την ιστορία τους και την ομορφιά τους

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Αυτοψία στις υπό εξαφάνιση ακτές των Χανίων

Στον «αέρα» πολλά κτίρια εξαιτίας της διάβρωσης

Αυτοψία στις ακτές που χάνονται θα πραγματοποιήσει το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο μηχανικών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όπως αποφασίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια κλειστής υπηρεσιακής σύσκεψης.

Αφορμή για την πραγματοποίηση της σύσκεψης στάθηκαν οι ζημιές που προκλήθηκαν για μια ακόμα φορά στην παραλιακή ζώνη του Κολυμπαρίου από την έντονη κακοκαιρία της Πέμπτης.

Η θάλασσα έφθασε μέχρι την ακτή, παρασύροντας έναν τοίχο από αυλή σπιτιού, ενώ στον «αέρα» βρίσκονται πολλά οικήματα -κυρίως επιχειρήσεις- καθώς και τμήμα του δρόμου, λόγω εκτεταμένης διάβρωσης. Μάλιστα, η διάβρωση έχει φθάσει μέχρι και την παραλία του Ταυρωνίτη όπου έχει χαθεί μεγάλο κομμάτι της παραλίας και έχει παρασυρθεί μέρος του παραλιακού δρόμου.

Σύμφωνα με μελέτες, «ένοχος» για την κατάσταση αυτή θεωρείται ο λιμενίσκος του Κολυμπαρίου ο οποίος κατασκευάσθηκε τη δεκαετία του 1990 και αντί να προστατεύει την περιοχή δημιουργεί ρεύματα και κίνηση των νερών προς την παράκτια ζώνη.