Το blog είναι αφιερωμένο στο υπέροχο Αιγαίο αλλά φυσικά και στο Ιόνιο πέλαγός μας. Μικρά αφιερώματα στα αγαπημένα μας νησιά που κάνουν περήφανη την Ελλάδα για την ιστορία τους και την ομορφιά τους

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΞΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ






ΠΑΞΟΙ
Οι Παξοί είναι το μεγαλύτερο νησί απο τα δύο και έχει 3 μεγάλους οικισμούς οι οποίοι είναι: Γάιος, Λάκα, Λογγός.
Αυτό το νησί είναι ένας πολυσύχναστος προορισμός για όποιον λατρεύει τα ιστιοφόρα και τις σπηλιές.
Τα μικρά του λιμάνια είνια πάντα συνωστισμένα απο βάρκες και γιοτ.
Η δυτική ακτή του νησιού είναι εκείνη η πιο εντυπωσιακή επειδή είναι πλούσια απο σπηλιές και με κάθετα βράχια προς τα κρυστάλλινα νερά.
Υπάρχει μια σπηλιά με αξιοσημείωτες διαστάσεις κάτω απο τα Βασιλάτικα η οποία λέγεται ότι επικοινωνεί με την εκκλησία της Υπαπαντής.
Σε αυτό το τμήμα της ακτής υπάρχουν υπέροχες παραλίες όμως στο μεγαλύτερο μέρος μπορείτε να φθάσετε μόνο μέσω θαλάσσης.
Η ανατολική ακτή περιέχει πολυάριθμες παραλίες και την πόλη.
Δυτική ακτή



Αντίθετα η ανατολική ακτή έχει πολλούς κόλπους ανάμεσα στους οποίους Όρκος, Λάκκος, Κηπιάδη οι οποίοι υπάρχουν στην φωτογραφία κάτω.
Ανατολική ακτή


Σήμερα το νησί ζεί κυρίως απο τον τουρισμό εκτός απο το ψάρεμα και την παραγωγή λαδιού.
Τα τουριστικά κέντρα όπου μπορείτε να βρείτε καταλύματα, ταβέρνες και μαγαζιά είναι: Γάιος στην πόλη, Λάκκα στον βορρά (μικρός οικισμός στο εσωτερικό ενός απάνεμου κόλπου, που είναι πνιγμένος στο πράσινο), Λογγός το χωριό βρίσκεται βυθισμένο στις ελιές έχει μικρές ψαροταβέρνεςκαι το νησάκι Μογγονήσι στο νότιο τμήμα του νησιού.

Λάκκα


Λογγός


Ο Γάιος είναι ένα όμορφο χωριό με πλατεία, το πιο μεγάλο λιμάνι και νυχτερινή ζωή.
Μπροστά απο το λιμάνι δύο καταπράσινα νησάκια ο Άγιος Νικόλαος στο οποίο διατηρείται ένα κάστρο απο την εποχή της Ενετοκρατίας και ένας μύλος και το άλλο νησί της Παναγίας όπου υπάρχει το ομώνυμο μοναστήρι.

Γάιος


Στα νότια των Παξών υπάρχουν δύο μικρά νησιά το Μογγονήσι και το Καλτσονήσι στο οποίο υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα η οποία ανέρχεται στο 1680.
Μογγονήσι


Νότια ακτή



ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ
Οι Αντίπαξοι, απέχουν μόνο 2ν. μίλια νότια των Παξών και μπορείτε να φθάσετε με βάρκες που αναχωρούν απο τους Παξούς και την Κέρκυρα.
Πολύ πιο μικρό, με λιγότερο τουρισμό, καταπράσινο με καθαρές αμμώδεις παραλίες και πεντακάθαρα νερά.


Το νησί έχει γύρω στους 20 μόνιμους κατοίκους που αυξάνονται την καλοκαιρινή περιόδο όταν ο τουρισμός φέρνει τους λάτρεις της θάλασσας.
Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε καταδύσεις ή να περάσετε την ημέρα σε μια απο τις ομορφότερες παραλίες της ανατολικής ακτής.
Βόρεια ακτή


Νότια ακτή


Ανατολική ακτή


Δυτική ακτή



http://www.corfu-kerkyra.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου